Огляд

Мережевий або гібридний: як вибрати відеореєстратор?

Setevoy-ili-gibridnyy-kak-vybrat-videoregistrator-banner

Сучасні системи відеоспостереження, як правило, базуються на IP технологіях. Це найбільш раціональне рішення, якщо ви будуєте систему відеоспостереження «з нуля».

А якщо, наприклад, на вашому об'єкті вже встановлено відеокамери формату AHD, які ще два - три роки тому були дуже популярні серед українського споживача. Камери нормально працюють і дають непогану якість зображення, тільки ось технології не стоять на місці, і вам хочеться зробити контроль безпеки свого будинку (дачі, бізнесу) ще надійніше, краще й сучасніше.

Хочете розкриємо таємницю? Не обов'язково повністю міняти AHD систему відеоспостереження. Це дорого та не раціонально. Набагато простіше поступово переходити від технології AHD до IP – рішень, крок за кроком оновлюючи систему відеоспостереження.

Основна помилка більшості користувачів систем відеоспостереження полягає в тому, що ми занадто багато уваги приділяємо відеокамерам і занадто мало дбаємо про відеореєстратор. Безумовно, камери - важлива частина системи, але без відеореєстратора, який виконує основні функції обробки інформації, трансляції та архівації відеозаписів, навряд чи можна побудувати якісну систему відеоспостереження.

Основні параметри, на які потрібно звернути увагу при виборі відеореєстратора:

       
  • Технології передачі відео з камер, які є (будуть) в системі відеоспостереження: аналогова, AHD, HDTVI, HDCVI або IP.
  •    
  • Рівень деталізації, який необхідний вам в записах реєстратора.
  •    
  • Необхідна вам швидкість запису зображення.
  •    
  • Запис буде вестися постійно або тільки по руху на об'єкті.
  •    
  • Наявність або відсутність запису звуку.
  •    
  • Наявність в системі поворотних камер.
  •    
  • Можливість використання тривожних виходів і входів у відеореєстратора (датчики руху, звукові сигнали тривоги та ін.).
  •    
  • Параметри монітора, який буде під'єднано до відеореєстратора.
  •    
  • Обсяг архівації відеозаписів і необхідні вам терміни зберігання архівів.

Гібридні відеореєстратори здатні взаємодіяти з відеокамерами різних форматів.

Наприклад, 16-ти канальний відеореєстратор GV-A-S034/16

    камеры в помещении

приймає зображення з аналогових, AHD і IP камер відеоспостереження. Пристрій може працювати в наступних режимах:

       
  • AHD – одночасно підключаються 16 відеокамер формату AHDM/1080p або AHDL;
  •    
  • Гібридний – в системі можна приєднати вісім AHDM камер з роздільною здатністю 720p і вісім IP камер на 720р;
  •    
  • Мережевий - одночасне підключення до 8 IP камер з роздільною здатністю 1МP; 1,3MP; 1,4MP; 2MP; 2,1MP; 2,4MP

Як бачите, відеореєстратори такого типу можна використовувати для комбінованих систем відеоспостереження. Залежно від кількості відеокамер в системі, ви можете підібрати 4-х, 8-ми, 16-ти та 32-х канальний відеореєстратор.

Зверніть увагу на роздільну здатність, виробник обов'язково повинен вказувати цей параметр для відеореєстратора, бо незалежно від роздільної здатності відеокамер, реєстратор буде записувати зображення в тому форматі, на який він здатний, не більше.

Вибір швидкості запису реєстратора залежить від того, наскільки інтенсивно відбуваються події на вашому об'єкті. Наприклад, для запису в супермаркеті, де зловмисникові досить декількох секунд, щоб скоїти крадіжку, необхідно передбачити швидкість запису в реальному часі 25 кадрів в секунду. Для контролю персоналу в офісі буде досить швидкості - 12 кадрів в секунду, а звичайними статичними об'єктами - 3-6 кадрів в секунду.

ВАЖЛИВО! Деякі виробники вказують в характеристиках не окрему швидкість запису відеореєстратора з кожної камери, а загальну швидкість запису для всіх каналів, тобто зазначену швидкість запису потрібно розділити на кількість каналів реєстратора.

Мережевий відеореєстратор, позначається як NVR, призначено для роботи з IP камерами для відеоспостереження. Наприклад, GV-N-S002/32

    камеры в помещении

може записувати відео з 32 IP камер з роздільною здатністю 1080р (1920 х 1080 ефективних пікселів). Поєднується з IP відеокамерами 1MP; 1,3MP; 1,4MP; 2MP; 2,1MP; 2,4MP; 3MP; 4MP; 5MP; 4K

Основна перевага - можливість об'єднати в одну мережу відеозаписи з об'єктів, розташованих на великих відстанях. Наприклад, квартира, офіс та заміський будинок.

У технічних характеристиках гібридних і мережевих відеореєстраторів зазначено перелік мережевих протоколів, що означає можливість віддаленого перегляду відеозаписів мережею Інтернет. Деякі моделі відеореєстраторів підтримують зв'язок з хмарними сервісами, що дає можливість зберігати архіви зображень у великих кількостях і протягом довгого часу.

Якщо ви хочете під'єднати до реєстратора звичайний комп'ютерний монітор, вибирайте моделі з роз'ємом живлення VGA.

Для професійних моніторів з високою роздільною здатністю зображення формату Full HD знадобиться відеореєстратор з роз'ємом HDMI.

Підсумовуємо:

Якщо ви збираєтеся будувати систему відеоспостереження виключно на IP камерах, то вам слід вибрати мережевий відеореєстратор. Кількість каналів реєстратора залежить від кількості камер, які ви збираєтеся встановити на об'єкті.

Якщо у вас на об'єкті вже встановлено відеокамери формату AHD або, наприклад, ви плануєте поставити дешевші камери, щоб контролювати коридори, склади або в інші місця, де встановлювати дорогі IP камери не рентабельно, вам знадобиться гібридний відеореєстратор.

Щоб підібрати обладнання для систем відеоспостереження, найбільш підходяще для вашого об'єкта, проконсультуйтеся з фахівцями. Телефон служби технічної підтримки ТМ GreenVision +38(080)030-99-88

Читайте також:
Setevoy-ili-gibridnyy-kak-vybrat-videoregistrator-banner

Огляд

Мережевий або гібридний: як вибрати відеореєстратор?

Сучасні системи відеоспостереження, як правило, будуються на IP технологіях.

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision