Огляд

Який кабель вибрати?

Kakoy-kabel--vybrat--banner

Існує велика кількість кабельної продукції, як і купа факторів, що впливають на вибір...

Але ми з'ясуємо ситуацію цієї стислою пам'яткою!

Перше - якщо камера аналогова або  AHD (+ AHD в аналоговому режимі), правильний вибір - коаксіальний кабель. Кручена пара теж підійде для використання, проте потрібні передавачі по витій парі (в народі - балун).

Чому коаксіальний кабель? Він надійно захищає відеосигнал від електромагнітних впливів з різних джерел і передає якісну картинку на пристрої запису або перегляду.

Навіщо балун? Аналоговий і AHD відеосигнали передаються по коаксіальному кабель з опором 75 Ом, кручена пара ж має 120 Ом, а ті самі передавачі по крученій парі перетворюють 75 Ом з камери на виту пару й назад 120 Ом в 75 Ом на відеореєстратор. Звертаємо увагу, що з'єднання між камерою та балуном має бути захищено від впливів зовнішнього середовища! Наприклад, монтажної коробкою.

Якщо камера  IP - тільки кручена пара, тому що це мережевий пристрій.

Підійде неекранована кручена пара. Що стосується матеріалу провідника: мідь - якість вище і з меншими втратами, біметал - втрат більше, вартість менше. Передавачі по кручений парі в такому випадку не потрібні.

Кручену пару також слід обрати, якщо потрібно передавати сигнал та живлення.

Умови експлуатації та прокладання кабелю також мають значення: якщо кабель протягнути по повітрю, а ще й на вулиці, тоді оптимальним надати перевагу кабелю з несучим тросом або дротом - це убезпечить від пошкоджень та обриву сигналу.

В цілому, за умовами експлуатації весь кабель ділиться на "зовнішній" і "внутрішній", що відрізняється щільністю обплетення і стійкістю до змін температури та ін.

Підбір кабелю - важлива справа, адже проклавши кабель, зробити його заміну - не проста дія. GreenVision рекомендує - за консультаціями тільки до фахівців у галузі відеоспостереження.

Читайте також:
Kakoy-kabel--vybrat--banner

Огляд

Який кабель вибрати?

Існує велика кількість кабельної продукції, як і достаток факторів, що впливають на вибір ...

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision