Стаття

Нічне бачення: як вибрати відеокамеру для нічної зйомки

Nochnoye-videniye-kak-vybrat-videokameru-dlya-nochnoy-syemki-banner

Мінімальний рівень освітленості об'єкта, при якому камера відеоспостереження здатна передавати зображення хорошої якості з допустимим рівнем шумів, називається світлочутливість, вимірюють в люксах (Лк).

Світлочутливість - одна з визначальних характеристик при виборі відеокамери для нічних зйомок. Ще одним важливим показником забезпечення якісної нічної зйомки є ефективне підсвічування відеокамери.

Протягом доби зображення з камер відеоспостереження буде змінюватися, в залежності від часу, атмосферних умов, загального рівня освітленості об'єкта та інше.

Типові рівні освітленості:

1. Вулиця

1.1. ніч:

       
  • небо затягнуте хмарами - 0,0001 Лк
  •    
  • зоряне небо, без хмар - 0,001 Лк
  •    
  • неповний місяць, без хмар - 0,01 Лк
  •    
  • повний місяць, без хмар - 0,1 Лк
  •    
  • при світлі вуличних ліхтарів - 1-10 Лк

1.2.день:

       
  • висока хмарність - 100 - 10000 Лк
  •    
  • низька хмарність - 10000 - 100000 Лк

2. Приміщення

       
  • штучне освітлення - 100 - 1000 Лк

Отже, якщо вам необхідно, щоб вулична камера відеоспостереження ефективно розрізняла зображення без додаткового підсвічування при повному місяці (без хмар), її чутливість повинна бути не менше 0,1 Лк. 
  
Чорно-білі відеокамери мають більшу світлочутливість, ніж кольорові. Однак, не поспішайте шукати застарілі чорно-білі моделі, сучасні кольорові відеокамери, для поліпшення якості зображення, переходять в режим нічного бачення на чорно-біле зображення.  

Наступне правило - чим більше типорозмір матриці (вимірюється по діагоналі, в дюймах, і вказується у вигляді дробу, наприклад, 1/3 ''), тим краще зображення, при однаковій кількості пікселів. Це стосується, як денного, так і нічного режиму.

           

Річ у тому, що у більшій матриці пікселі розташовано менш тісно, що зменшує рівень взаємних перешкод і паразитних шумів, а, значить, безпосередньо впливає на якість зображення. Вибираючи відеокамеру з матрицею CMOS розміром 1 / 2,8 '', ви отримаєте камеру з високою чутливістю, здатну знімати в умовах слабкої освітленості об'єкта. Наприклад, в темному підворітті біля чорного ходу, в напівтемному сараї тощо.

Зверніть увагу, що будь-яка сучасна камера відеоспостереження з середньою світлочутливістю 0,1 - 1 Лк забезпечить гарне зображення в режимі нічної зйомки шляхом вбудованої інфрачервоного підсвічування. Дальність підсвічування відеокамер ТМ GreenVision від 10 до 40 метрів, в залежності від моделі. При зниженні рівня освітлення на об'єкті, датчик освітленості автоматично включає інфрачервону підсвітку.

Для посилення режиму нічного бачення провідні виробники обладнання для відеоспостереження оснащують свої відеокамери світлодіодними прожекторами. Наприклад, автономна система охорони периметра від GreenVision обладнана двома LED прожекторами (колірна температура - 3000KL, потужність - 24В, світловий потік - 1800lm), які успішно вирішують завдання освітлення на об'єкті відеоспостереження. Прожектори працюють, як в автоматичному режимі, так і в форматах примусового вмикання / вимикання або включення по руху.

           

Не забувайте, щоб ваша система відеоспостереження працювала якісно і без збоїв, перед тим, як вибрати обладнання та встановити його, необхідно ретельно проаналізувати цілі установки відеокамер і умови, в яких вони будуть функціонувати.

Фахівці служби технічної підтримки ТМ GreenVision допоможуть вам грамотно підібрати обладнання для відеоспостереження, виходячи з індивідуальних особливостей вашого об'єкта. 

Читайте також:
Nochnoye-videniye-kak-vybrat-videokameru-dlya-nochnoy-syemki-banner

Стаття

Нічне бачення: як вибрати відеокамеру для нічної зйомки

Минимальный уровень освещенности объекта, при котором камера видеонаблюдения способна передавать изображение хорошего

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision