Стаття

Не працюють камери відеоспостереження: як усунути неполадки?

Ne-rabotayut-kamery-videonablyudeniya-kak-ustranit-nepoladki-banner

Встановлюючи систему відеоспостереження у себе вдома або в офісі, ми розраховуємо, що камери будуть працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Як виключити помилки, збої, поломки та неполадки, що час від часу виникають у роботі систем відеоспостереження, розповідають технічні фахівці GreenVision.

Найбільш поширена причина виникнення збоїв в роботі систем відеоспостереження - це неполадки з'єднань, які виникають з наступних причин:

       
  • В наших кліматичних умовах температура навколишнього середовища протягом року змінюється від - 30 до + 40 ° С, а вологість досягає 80-90%. Перепади температур і зміни вологості приводять до того, що метал в сполучних проводах починає окислюватися. Навіть якщо Ви використовуєте кабелі з позолоченими контактами, може окислюватися метал, який використовується в проводах, як провідний елемент.
  •    
  • Механічні пошкодження проводів.
  •    
  • Забруднення.

    Кабель для видеонаблюдения    

Якщо Ви помітили, що якість передачі кольору зображення знизилася, обладнання періодично відключається, на екрані з'являється брижі - настав час проводити діагностику системи.
Для посилення захисту кабельних з'єднань рекомендовано пайка контактів і подальша їх герметизація.

Кабель для відеоспостереження: на що звернути увагу при покупці?

1. Не дивіться на ціну, дороге не завжди означає краще. Уважно вивчіть характеристики по міцності, діапазон робочих температур, вологостійкість. Бажано, щоб ступінь захисту кабелю від шкідливих впливів навколишнього середовища була значно вище умов середовища, в якій дроти будуть експлуатувати.

2. Деякі виробники, для здешевлення вартості кабельної продукції, зменшують відсоток міді в провідниках. Хтось заявляє про використання якісніших сплавів, однак, де-факто, дроти зі зниженим вмістом міді в провідниках мають більш тендітну конструкцію, напруга в якій падає, що призводить до загасання передавального сигналу.

3. Звертайте увагу на діаметр перетину дроту. Крихкий кабель схильний до частих зламів під впливом вітру. Злами кабелю призводять до втрати сигналу. Як правило, виявити злам в кабельної лінії вкрай складно, для відновлення якості зображення, доведеться повністю міняти дроти.

4. Якість обплетення кабелю також вимагає уваги при виборі проводів. Чим товщі кабель, тим більше там міді, отже, менше перешкод. Якщо кабельна лінія довга, подбайте про підсилювачі сигналу.

Ще одна причина неполадок системи відеоспостереження - збої в роботі блоку живлення. Обов'язково вибирайте блок живлення з запасом потужності, оскільки це обладнання повинно працювати в режимі nonstop протягом тривалого часу. Перед покупкою обов'язково перевірте напругу при повному навантаженні, не тільки на виході, але і біля камер, щоб переконатися, що відеокамери не будуть відключатися через втрату потужностей.

    Кабель для видеонаблюдения    


П'ять основних правил, які допоможуть збільшити термін служби систем відеоспостереження:

1.Не варто встановлювати відеокамери біля джерел, випромінюючих сильне електромагнітне поле. Дуже важливо захистити обладнання від впливу грози.

2.Утримуйте відеокамери в чистоті, стежте за чистотою лінз.

3.Якщо відеокамери встановлено на вулиці, подбайте про захисний козирок, який буде служити парасолькою від опадів.

4.Не допускайте скупчення пилу у внутрішніх пристроях (відеореєстратори, з'єднувальні короби, блоки живлення та інше)

5.Вчасно оновлюйте програмне забезпечення, стежте за змінами.

Нагадуємо, що все обладнання ТМ GreenVision має 100% гарантію якості від виробника, а також технічну підтримку від наших фахівців. Понад 50 сервісних центрів обслуговування обладнання ТМ GreenVision працюють по всій Україні. 
 

Читайте також:
Ne-rabotayut-kamery-videonablyudeniya-kak-ustranit-nepoladki-banner

Стаття

Не працюють камери відеоспостереження: як усунути неполадки?

Встановлюючи систему відеоспостереження у себе вдома або в офісі

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision