Стаття

Безперебійна робота систем відеоспостереження: ДБЖ

BESPEREBOYNAYA-RABOTA-SISTEM-VIDEONABLYUDENIYA-IBP-nanner

Однією з основних переваг сучасних систем відеоспостереження є здатність вести цілодобове безперервне спостереження за станом об'єкта й передавати інформацію на монітор відеореєстратора. Це, дійсно, дуже важливий момент. Однією з головних функцій внутрішнього і зовнішнього відеоспостереження є забезпечення контролю збереження майна.

Сучасні технології дозволяють встановлювати бездротові системи відеоспостереження, тобто для передачі відеосигналу від камери до реєстратора не потрібно прокладати лінію кабелів. Але, навіть в таких системах пристрої відеоспостереження не можуть працювати без підключення до мережі живлення електричним струмом. Отже, для відключення камер досить знеструмити об'єкт спостереження. Це може відбутися не тільки у випадках, коли зловмисники планують пограбувати ваш будинок або офіс, дуже часто в загальній мережі електропостачання щось замикає, ламається або вибухає. Аварійний стан українських ліній електропередач плюс планові відключення світла з міркувань економії не сприяють безперебійній роботі систем відеоспостереження.

Якщо вам дійсно необхідно забезпечити цілодобову безперебійну роботу системи відеоспостереження, то потрібно задуматися про установку джерела безперебійного живлення. Джерело безперебійного живлення являє собою комбінований пристрій, що складається з двох частин:

1. Імпульсний блок живлення– перетворює змінний струм з мережі в джерело живлення постійного струму, необхідного для роботи камер зовнішнього або внутрішнього відеоспостереження. Для того, щоб правильно підібрати джерело безперебійного живлення необхідно звернути увагу на наступні характеристики ДБЖ:

       
  •    

    струм навантаження і кількість виходів для підключення відеокамер (характеристики вказані на упаковці та в технічному паспорті виробу)Наприклад, до джерела безперебійного живлення  GV-001-UPS-A-1201-3A (струм навантаження - 3А) можна під'єднати AHD реєстратор GV-A-S 030/04 (струм навантаження - 2А) і 3 AHD відеокамери GV-045-AHD-G-COO10-20 (струм навантаження камери - 0,3 А);

       
  •    
  •    

    параметри вхідної напруги мережі та потужність споживання електричної енергії, якісний ДБЖ здатний коректно працювати в діапазоні напруг від 100 до 240В (частота мережі 50-60Гц).

       
  •    
  •    

    захисні властивості, для нормальної роботи системи відеоспостереження джерело безперебійного живлення повинно виконувати функції захисту від короткого замикання на виході, від перевантажень по струму, а також від перезарядження або швидкого розряду акумуляторної батареї.

       

2. Акумуляторна батарея зовнішнього типу, яка буде виконувати функції джерела резервного живлення вашої системи відеоспостереження. Технічні параметри акумулятора вказані на упаковці. При виборі джерела безперебійного живлення звертайте увагу на такий параметр, як місткість акумуляторної батареї. Розрахувати час роботи резервного живлення вашої системи відеоспостереження можна наступним чином:

Наприклад, у Вас встановлений комплект відеоспостереження GV-K-G02/04 на чотири відеокамери. Сумарний струм споживання системи становить 4А. Стандартна акумуляторна батарея, що застосовується в джерелах безперебійного живлення, має місткість - 7 А / ч. Ділимо сім на чотири та отримуємо 1,75, тобто ваша система зможе пропрацювати 1 годину і 45 хвилин після відключення електроенергії. Якщо вам необхідно більш тривалий час підживлювати систему від резервного джерела, виберете батарею з більшою місткістю або придбайте запасний акумулятор.

Все просто, якщо з GreenVision

Читайте також:
BESPEREBOYNAYA-RABOTA-SISTEM-VIDEONABLYUDENIYA-IBP-nanner

Стаття

Безперебійна робота систем відеоспостереження: ДБЖ

Безперебійна робота систем відеоспостереження: ДБЖ

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision