Стаття

Забезпечення безпеки в кафе і ресторанах

Obespecheniye-bezopasnosti-v-kafe-i-restoranakh-banner

Пам'ятайте, як у фільмі «Людина з бульвару Капуцинів» після фрази: «Це був мій біфштекс, сер!» починалася бійка. Ковбої, на радість хитрого господаря закладу, під веселу музику колошматили: один одного, посуд, пляшки, трощили меблі. Як він засмутився, коли з легкої руки містера Феста гості його бару перестали влаштовувати бійки. Веселі були часи.

Сьогодні, коли в ресторані або кафе відбуваються подібні сцени з вестернів, це наносить власникам бізнесу не тільки матеріальний, а й репутаційний збиток. Можна звичайно перетворити бійку в привід для піару, але це, якщо у Вашому ресторані побився який-небудь Джонні Депп, ну або Діма Монатік, наприклад. У будь-якому випадку, хто відшкодує Вам витрати за пошкоджене майно?

Звичайно, ми перебільшуємо, в наші нудні часи бійки та бандитські нальоти в ресторанах трапляються не часто, а ось гаманець або мобільний телефон у ваших гостей запросто можуть вкрасти. Ви можете розвісити скільки завгодно оголошень, що адміністрація не несе відповідальності за збереження особистих речей відвідувачів, але «осад», як то кажуть, залишиться, особливо, якщо гнівний пост скривдженого клієнта розлетиться соціальними мережами.

Отже, ми визначили дві основні задачі, які повинні вирішувати системи безпеки та відеоспостереження в ресторані або кафе:

  • забезпечення збереження майна закладу громадського харчування
  • охорона відвідувачів та їх особистих речей

Охоронну систему в кафе необхідно вибудувати таким чином, щоб вона забезпечувала контроль безпеки великої кількості людей.

Сучасні системи відеоспостереження, крім функції забезпечення безпеки, допомагають контролювати роботу персоналу. В даному контексті можна не тільки мінімізувати злодійство серед працівників, а й істотно поліпшити якість сервісу, відстежуючи різні ситуації, які відбуваються в залі або на кухні. Погодьтеся, що рівень обслуговування гостей (високий, середній, низький, нульовий) і якість страв безпосередньо впливають на імідж Вашого закладу.

безопасность в ресторане

Спірні ситуації та конфлікти з відвідувачами, які нерідко виникають в сфері обслуговування, легко вирішити за допомогою записів з камер відеоспостереження. Крім того, в ситуаціях, коли чиновник, який перевіряє чи інша відповідальна особа натякає Вам на хабар, архіви відеозаписів стануть вагомим доказом у суді.

безопасность в ресторане

Технічні фахівці ТМ GreenVision рекомендують використовувати для побудови системи відеоспостереження в кафе або ресторані IP камери. Мережеве обладнання дозволяє не тільки отримати зображення високої якості, але і дає можливість керівництву ресторану переглядати відео в режимі онлайн з будь-якого пристрою, підключеного до мережі, і оперативно реагувати на позаштатні ситуації.

За допомогою комплектів відеоспостереження на основі NVR (мережевих) відеореєстраторів можна об'єднати системи відеоспостереження на різних об'єктах в загальну мережу. Це зручно, якщо Ви є власником кількох закладів або збираєтеся розширювати мережу.

Місця розміщення відеокамер:

безопасность в ресторане Кухня, комори та підсобні приміщення. Відеокамери повинні охоплювати місця, де готується їжа, щоб Вам було легко проконтролювати процеси приготування їжі та дотримання санітарних норм. Для мінімізації ризиків крадіжки та псування продуктів та інших матеріальних цінностей рекомендуємо, крім відеокамер, встановити електромагнітні замки, які відкриваються за допомогою електронних ключів (код, дармовис, пластикова карта). Таким чином, Ви зможете обмежити стороннім доступ у приміщення, де зберігаються продукти, посуд, кухонне обладнання тощо, а також контролювати матеріально відповідальних осіб.


безопасность в ресторане Каса. У зоні грошових розрахунків рекомендуємо встановлювати камери високої роздільної здатності з варіфокальним  (регульований корпус) об'єктивом. Дане обладнання дає можливість максимально деталізувати зображення, що допоможе Вам перевірити підозри при виникненні махінацій з грошима з боку співробітників і розв'язувати спірні питання з гостями вашого закладу (неправильно видана здача, обрахування та інше).


безопасность в ресторане  Зали обслуговування відвідувачів. Багато фахівців-монтажників для поліпшення якості сервісу рекомендують встановлювати в залах камери з можливістю аудіозапису. Власнику і керівництву закладу важливо розуміти, в якому тоні обслуговуючий персонал спілкується з відвідувачами, наскільки добре офіціанти орієнтуються в меню і картах вин та інші нюанси, пов'язані з комфортом для гостей. Попереджаємо, закон не вітає подібні маніпуляції та категорично забороняє прослуховувати відвідувачів, зберігати архіви аудіозаписів і тим більше передавати їх третім особам. Хочете перевірити якість обслуговування - найміть таємного покупця.


безопасность в ресторане  Зони входу і виходу. В районі входів у приміщення і по периметру рекомендуємо встановлювати антивандальні відеокамери з високим класом захисту від зовнішніх впливів навколишнього середовища (IP65 або IP66) і вбудованою інфрачервоною підсвіткою дальністю не менше 30 метрів. Це дозволить Вам отримувати якісне зображення при будь-якій погоді (дощ, сніг, висока хмарність). Для захисту Вашого бізнесу від зловмисників (зломщиків, хуліганів, які намагаються розбити скло, грабіжників і т.д.) налаштуйте в камерах функції детекції руху і відправки тривожних повідомлень. Встановіть сигналізацію. Укладіть договір з охоронною фірмою.


Надійна система безпеки - це основа хорошої репутації Вашого ресторану або кафе. ТМ GreenVision бажає Вашому бізнесу процвітання та якомога більше задоволених клієнтів, які під час відвідування Вашого ресторану або кафе будуть відчувати себе комфортно та у безпеці.

Читайте також:
Obespecheniye-bezopasnosti-v-kafe-i-restoranakh-banner

Стаття

Забезпечення безпеки в кафе і ресторанах

сцени з вестернів, які можна запобігти.

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision