Новини

Відеоспостереження: інструкція для початківців

Videonablyudeniye-instruktsiya-dlya-nachinayushchikh-banner

Колись давно, в епоху дискових телефонів й чорно-білих телевізорів, хитрі мами, йдучи з дому по своїх дорослих справах, розповідали нащадкам легенду про те, що в будинку є прихована відеокамера, яка стежить за неслухняними дітьми під час відсутності батьків.

Молоде покоління перебувало в шоці. З одного боку вони читали детективні та фантастичні романи, де подібного роду камери застосовувалися в режимі величезної секретності, і тільки з метою порятунку світу. Діти свято вірили в те, що подібне обладнання існує, але його неможливо знайти або купити.

З іншого боку, звідки взялися камери відеоспостереження у їхніх мам, які працювали звичайними лікарками, вчительками, продавчинями й не мали ніякого відношення до розвідників і шпигунів? Відтоді пройшло багато років. Дітки виросли. Легенда трансформувалася в реальність. Шпигунські пристрасті перестали бути таємницею. Системи відеоспостереження можна вільно придбати у будь-якому магазині, як пральну машинку, телевізор або телефон. Камери відеоспостереження встановлюють повсюдно, не тільки для профілактики дитячих пустощів, а й з метою забезпечення безпеки майна. А якщо враховувати сумну статистику розкриття побутових крадіжок, попит на прилади охоронного відеоспостереження буде збільшуватися. Хочеш врятувати світ, почни зі свого будинку.

Стандартна система відеоспостереження складається з трьох основних частин:

       
  • Камера відеоспостереження

Знімає інформацію в певному секторі (залежить від кута огляду, фокусної відстані об'єктива даної камери), і передає зображення на панель управління (відеореєстратор). Відеосигнал передається через виділену лінію проводів або мережею інтернет за допомогою Wi-Fi роутера (бездротова система відеоспостереження).

       
  • Відеореєстратор

Записує зображення з камер на жорсткий диск і виводить його на монітор.

       
  • Монітор

Пристрій для перегляду відеозапису.

Обираючи камеру, в першу чергу слід визначити для себе кілька важливих речей:

Де буде вестися спостереження, всередині або зовні приміщення?

Камери для внутрішнього відеоспостереження не рекомендовано встановлювати на вулиці. Не варто вмовляти себе, що різниця тільки в розмірах і в ціні, а в такому випадку, навіщо більше платити? Різниця між внутрішніми та зовнішніми камерами відеоспостереження полягає в тому, що зовнішні камери відеоспостереження мають більший клас захисту від зовнішніх впливів і ширший діапазон робочих температур і вологості навколишнього середовища. Для вуличного встановлення краще обирати антивандальні камери відеоспостереження, які складно демонтувати або розбити.

Якість зображення і спосіб трансляції. Підемо від простого до складного.

Аналогові камери - економваріант. Відрізняються найнижчою ціною і дають зображення середньої якості. Роздільна здатність визначається в ТВЛ (телевізійні лінії), сигнал передається по коаксіальному кабелю (застосовується так само при підключенні систем кабельного телебачення). Дальність передачі сигналу без посилення до 200 метрів. Встановлюють такі камери в невеликих приміщеннях для стеження без ретельної деталізації зображення.

AHD камери відеоспостереження - вдосконалений варіант аналогових пристроїв (випускаються з 2014 року). Для передачі зображення використовується прогресивна система сканування (формат відео HD 720р або Full HD 1080р). Сигнал передається кабельною мережею на відстань до 500 метрів.

Оптимальний варіант для невеликих приміщень за критерієм ціна - якість IP або бездротові камери спостереження - розроблені із застосуванням найсучасніших технологій сканування і передачі зображення. Мають широкі функціональні можливості. Тут і деталізація зображення, і величезний вибір налаштувань, і підключення сповіщень електронною поштою і можливість перегляду відео в реальному часі з мобільних пристроїв. Відповідно, вартість IP камер відеоспостереження найвища з усіх варіантів. Не рекомендується використовувати такі моделі в місцях, де трапляються часті перебої в мережі підключення Інтернет-з'єднання.

Гібридні камери відеоспостереження - можуть перемикатися в 4 різних формати: CVI, TVI, AHD, Аналог, тобто ці камери можна застосовувати навіть в застарілих системах відеоспостереження, є універсальною камерою, що підходить до CVI, TVI, AHD, аналогового відеореєстратора.

Необхідність цілодобового стеження.

Всі сучасні моделі камер відеоспостереження обладнані вбудованим інфрачервоним підсвічуванням для отримання детального зображення в темний час доби. Якщо вам необхідно відстежувати темні ділянки вулиці чи приміщення з поганим освітленням звертайте увагу на світлочутливість камери (виражається в lux, чим нижче показник, тим якісніше буде зображення, зроблене в темряві) і дальність дії інфрачервоного підсвічування.

При виборі реєстраторанеобхідно враховувати наступні параметри:

Максимальний обсяг і тип пам'яті. Поцікавтеся обсягом внутрішньої пам'яті реєстратора, а також можливістю підключення до нього SD карти пам'яті або вінчестера. В середньому, 10 хвилин запису відео з однієї камери (при слабкому форматі стиснення) займає 81 мегабайт. Знімна SD карта на 16 Гб вміщує в себе 33 години запису з камер відеоспостереження, вінчестер, об'ємом 500 Гб здатний вмістити запис 44 діб безперервної відеозйомки.

Наявність відеовиходу VGA, який забезпечить підключення до реєстратора стандартних комп'ютерних моніторів. Якщо такий вихід в реєстраторі не передбачений, вам доведеться витратитися на придбання професійного монітора.

Підтримка TCP / IP протоколу. Такий реєстратор обладнано вбудованою мережевою картою і його можна під'єднати до локальної мережі Інтернет. Відеореєстратори з підтримкою TCP / IP протоколу використовують при побудові гібридних мереж відеоспостереження.

Гібридна система відеоспостереження на базі використання декількох технологій для передачі даних, тобто до одного реєстратора підключають кілька камер спостереження різних типів, наприклад: AHD і IP. Використання гібридних систем є універсальним рішенням для побудови якісної структури моніторингу приміщень за допомогою камер спостереження.

Не поспішайте купувати найдорожче і новомодне обладнання для відеоспостереження. Багато побутові завдання стеження вирішуються набагато простіше, якщо підібрати вдале поєднання камери та реєстратора виходячи з розмірів приміщення, зовнішніх умов тощо.

Спеціально для спрощення підбору систем відеоспостереження, компанія Green Vision розробила комплексні рішення - комплекти відеоспостереження, в які входять: камери, відеореєстратор, всі необхідні перехідники та блоки живлення. При виборі комплекту спостереження, залишається підібрати тільки необхідний Вам жорсткий диск і монітор, все саме "тонке" обладнання вже підібрано та укомплектовано (до речі, вартість комплекту куди дешевше, ніж всі складові, якщо їх купувати окремо).

Фахівці технічної підтримки Green Vision завжди готові надати вам кваліфіковану консультацію та допоможуть зробити правильний вибір без шкоди для вашого гаманця.

Телефонуйте нам або пишіть, навіть якщо Ви ще не готові прийняти рішення щодо встановлення систем відеоспостереження.

Читайте також:
Videonablyudeniye-instruktsiya-dlya-nachinayushchikh-banner

Новини

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision