Рус
Укр

Новини

Штучний інтелект проти п'яних водіїв: нові можливості камер відеоспостереження

Artificial intelligence against drunk drivers

Нова система розпізнавання облич у камерах відеоспостереження здатна виявити п'яних водіїв ще до того, як вони почнуть рух. Технологія використовує звичайні автомобільні камери, які часто використовують як відеореєстратори.

Сьогодні існує кілька рішень для виявлення нетверезих водіїв. Наприклад, мініалкотестери або крісла з датчиками тиску. Однак ці системи можуть дозволити водієві сісти за кермо і тільки потім почати збір даних.

Науковці з австралійського Університету Едіт Коуен розробили нову систему, яка дає змогу запобігти руху автомобіля з п'яним водієм.

Дослідники протестували систему на 60 добровольцях. Під час експерименту кожен з учасників використовував симулятор водіння, а відеокамера записувала їхні обличчя. Водії по черзі перебували в трьох станах: тверезому, легкого і сильного сп'яніння.

Після тестів алгоритм, заснований на машинному навчанні, аналізував візуальні характеристики на кожному рівні сп'яніння. Система виявила, що певні рухи обличчя, напрямок погляду і положення голови були відносно стабільними індикаторами.

Під час тестування на більшій кількості відеозаписів система з успіхом визначила рівень сп'яніння людини в 75% випадків. Дослідники вважають, що цей показник може підвищитися з розвитком технології.

Крім того, систему можна інтегрувати в додаток для смартфона, щоб користувачі могли перевіряти себе або інших водіїв. Ця технологія відкриває нові можливості для порятунку життів.

Дослідники визначили, що рівень сп'яніння можна виявити за допомогою звичайної камери. Наступний крок - визначити, яка роздільна здатність зображення потрібна для використання цього алгоритму. Якщо буде доведено, що для визначення стадії сп'яніння можна використовувати відео з низькою роздільною здатністю, цю технологію впровадять у камерах спостереження, встановлених уздовж доріг, і правоохоронні органи зможуть запобігати керуванню автомобілем у нетверезому стані.

В асортименті GreenVision можна купити камери відеоспостереження з розпізнаванням облич і автомобільних номерів. Бренд пропонує сучасні рішення для безпеки дорожнього руху.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Artificial intelligence against drunk drivers

Новини

Штучний інтелект проти п'яних водіїв: нові можливості камер відеоспостереження

Нова система розпізнавання облич у камерах відеоспостереження здатна виявити п'яних водіїв ще до того, як вони почнуть рух.

Novyy-krok-do-bezpeky-na-zaliznytsi-za-dopomohoyu-shtuchnoho-intelektu

Новини

Новий крок до безпеки на залізниці за допомогою штучного інтелекту

Компанія AI Tech представила нову програму AI-RAIL для аналізу відео на основі вдосконаленого штучного інтелекту та алгоритмів глибокого навчання.

Firefighting robots

Новини

Нові технології для рятувальників: роботи - пожежники на варті безпеки

Роботизовані системи для гасіння пожеж обладнані тепловими сенсорами, детекторами диму і газоаналізаторами, що дає змогу швидко виявляти пожежі та небезпечні гази.