Стаття

Розрахунок обсягу жорсткого диска: як довго потрібно зберігати записи з камер відеоспостереження?

Raschet-obyema-zhestkogo-diska-kak-dolgo-nuzhno-khranit-zapisi-s-kamer-videonablyudeniya-banner

«Навіщо зберігати записи з камер відеоспостереження?» «Як довго потрібно зберігати архіви?»

Технічним фахівцям відповідати на такі питання і легко, і одночасно складно, оскільки користувач повинен сам для себе зрозуміти цілі й завдання для системи відеоспостереження на своєму об'єкті. А це, як показує практика, складне (майже філософське) питання.

І все ж, спробуємо знайти відповіді разом з командою технічної підтримки ТМ GreenVision.

Головна мета встановлення систем відеоспостереження, як для приватних осіб, так і для бізнесу - це контроль безпеки майна. Крім того, є ще цілий ряд завдань, які легко вирішуються за допомогою відеокамер.

За місцем установки системи відеоспостереження можна умовно розділити на три категорії:

побутові – встановлюються в квартирах, будинках, дачах, дворах, гаражах тощо. Як правило, такі системи складаються з невеликої кількості камер (від 2 до 16) і вирішують завдання контролю стану квартири (будинку, двору), коли господар відсутній. Архіви відеозаписів дозволяють визначити, хто вчинив хуліганські дії (розкидав сміття, викрутив лампочку, розмалював стіни), намагався проникнути (проник) в приміщення без відома власника з метою крадіжки або вчинив інші протиправні дії;

бытовые

для малого та середнього бізнесу,для обладнання такої системи може знадобитися від 4 до 32 камер відеоспостереження. Записи, крім функцій, описаних у попередньому розділі, допомагають стежити за роботою персоналу, визначати час найбільшої завантаженості (відвідуваності) закладу та інше.

для малого и среднего бизнеса

спеціалізовані системи відеоспостереження з великою кількістю камер, які встановлюють на масових виробництвах, в банках, державних установах, торгових центрах та інших місцях великого скупчення людей. Відеозаписи в цих системах вирішують безліч різних завдань: від контролю безпеки до запобігання аварійних і надзвичайних ситуацій. Тут існують жорсткі правила архівації та зберігання інформації.

специализированные системы видеонаблюдения

Залишимо архіви спеціалізованих систем зберігатися на серверах під пильним наглядом фахівців охоронних агентств і детальніше поговоримо про два перших типи відеоспостереження.

Час зберігання записів з систем відеоспостереження для будинку або бізнесу встановлюється безпосередньо власником камер. Для визначення термінів архівації відеозаписів необхідно розуміти, в який проміжок часу Ви можете дізнатися про подію, що вимагає подальшого розгляду. Як показує практика, записи доцільно зберігати від 2-х днів до 2-3-х тижнів.

Вы можете узнать о событии, требующем дальнейшего разбирательства. Как показывает практика, записи целесообразно хранить от 2-х дней до 2-3-х недель.

Найбільш зручний спосіб зберігання інформації - жорсткий (HDD) диск для відеореєстратора. Для того, щоб розрахувати необхідну Вам місткість жорсткого диска потрібно знати безліч параметрів, таких як кількість камер, їх роздільна здатність, якість стиснення та інше.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Raschet-obyema-zhestkogo-diska-kak-dolgo-nuzhno-khranit-zapisi-s-kamer-videonablyudeniya-banner

Стаття

Розрахунок обсягу жорсткого диска: як довго потрібно зберігати записи з камер відеоспостереження?

Нам часто задають питання: «Навіщо зберігати записи з камер відеоспостереження?» і «Доки зберігати архіви?»

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision