Стаття

Перешкоди в зображенні з вуличних камер відеоспостереження

Pomekhi-v-izobrazhenii-s-ulichnykh-kamer-videonablyudeniya-banner

Коли у зовнішніх камер відеоспостереження з'являються перешкоди в зображенні, користувачі, як правило, звинувачують в цьому виробників обладнання.

За статистикою, частка збоїв в роботі систем відеоспостереження з вини виробників обладнання становить менше ніж 2%. Якщо Ви через бажання заощадити не купили камери сумнівного походження на відомих сайтах, де все продається за дуже «дешевої» ціною.

У цій статті технічні фахівці GreenVision розкажуть про найбільш поширені причини некоректної роботи обладнання систем відеоспостереження.


Найбільш поширена причина збоїв в роботі камер відеоспостереження - це неякісне (слабке) з'єднання.Неправильно обтиснутий роз'єм стає причиною появи мерехтіння на зображенні та загасання сигналу.

Як переконатися, що причина збоїв криється в роз'ємах, що розбовталися ? Посмикайте BNC кабель в районі з'єднувального гнізда. Якщо з'являється (зникає) сигнал або посилюються перешкоди зображення, необхідно додатково обжати старе з'єднання або встановити новий роз'єм. Щоб у майбутньому уникнути проблем з роз'ємами, рекомендуємо обжати кабель за допомогою спеціального інструменту.

 причины некорректной работы оборудования

Ще одна часта причина плохого зображення з зовнішніх відеокамер обрив або коротке замикання з'єднувального кабелю. Наслідки - повна втрата зображення.

Визначити причину досить просто - під'єднайте до живлення будь-яку робочу камеру відеоспостереження. Якщо зображення з'явилося - поломку потрібно шукати в камері, якщо немає - це обрив дроту.

Забруднення об'єктива ввиникає через пил, атмосферні опади, вітер та інші зовнішні умови, в яких функціонують вуличні камери відеоспостереження. Навіть якщо у вас на об'єкті встановлені камери з класом захисту IP65,66,67, щоб уникнути втрати якості зображення, об'єктив необхідно періодично протирати.

 причины некорректной работы оборудования

Причиною забруднення об'єктива можуть стати павуки та інші комахи, яких приваблює інфрачервоне підсвічування. Детальніше про те, як усунути цю проблему можна прочитати в нашому блозі.

У недорогих камер сумнівного походження після 2-3-х років використання може виникати запотівання об'єктива в умовах підвищеної вологості або різких перепадів температур. Причина - розгерметизація корпусу. Мінімізувати дану проблему можна за допомогою звичайного герметика або пакетиків силікагелю. Ми ж рекомендуємо замінити камери на якісніше обладнання, від надійного виробника.

Розфокусовування камер також є причиною втрати якості зображення. Налаштувати фокус у відеокамер з варіофокальним (регульованим) об'єктивом і у PTZ камер з оптичним зумом досить просто.

 причины некорректной работы оборудования

Якщо у вашої камери не закінчився термін гарантійних зобов'язань - не варто регулювати фокусну відстань самостійно, тому що більшість виробників, до закінчення гарантії, не рекомендує розкривати корпус. В такому випадку рекомендуємо звернутися в сервісний центр.

Як показує практика, в процесі експлуатації системи відеоспостереження можуть виникнути проблеми із зображенням, причини яких складно пояснити. Наприклад, зображення на моніторі виникає або зникає без видимих на те підстав, архіви відеозаписів містичним чином зникають з жорсткого диска і т.д. і т.п. Та хіба мало, що може трапитися, якщо допускати до роботи з обладнанням необмежене коло людей, або забувати оновлювати програмне забезпечення, або ігнорувати рекомендації виробника по експлуатації, або ...

Купуючи комплекти вуличного відеоспостереження від ТМ GreenVision, Ви можете бути впевнені не тільки в якості обладнання, а й в технічній підтримці від наших фахівців.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision