Рус
Укр

Новини

Новий крок до безпеки на залізниці за допомогою штучного інтелекту

Novyy-krok-do-bezpeky-na-zaliznytsi-za-dopomohoyu-shtuchnoho-intelektu

Компанія AI Tech представила нову програму AI-RAIL для аналізу відео на основі вдосконаленого штучного інтелекту та алгоритмів глибокого навчання, розроблену для підвищення безпеки на залізниці. Ця інноваційна система виявляє перешкоди на залізничних коліях.

AI-RAIL пропонує високий рівень гнучкості, даючи змогу активувати та деактивувати систему за допомогою програмного забезпечення (API) або апаратних засобів (пристрої вводу/виводу).

AI-RAIL - це проактивна система, призначена для моніторингу залізничних переїздів з метою забезпечення їхньої безпеки. Програма може використовуватися поблизу тунелів або скелястих хребтів, де існує ризик обвалів і каменепадів. Основна функція системи - підвищення безпеки та запобігання потенційним аваріям у зонах підвищеного ризику.

Програма використовується на двох основних напрямках:

  • на залізничних переїздах

    застосунок перевіряє наявність будь-яких перешкод, як-от предмети, транспортні засоби або люди, що можуть зашкодити руху поїзда, коли шлагбаум закритий.
  • у тунелях

    система має працювати постійно. Для зменшення кількості помилкових тривог вона вимикається під час проходження поїзда.

AI-RAIL надає широкий спектр можливостей для надсилання виявлених подій на зовнішні сервери. Завдяки більш ніж 20 різним механізмам, включно з VMS сторонніх розробників, стандартними протоколами, як-от HTTP, FTP, MODBUS, MQTT та власними протоколами AI Tech, система забезпечує безперешкодне сповіщення про події на різноманітних платформах, зокрема на панелях керування AI Tech.

AI-RAIL є одним із фіналістів премії Benchmark Innovation Awards 2024 у категорії «Аналітика та програмне забезпечення».

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Novyy-krok-do-bezpeky-na-zaliznytsi-za-dopomohoyu-shtuchnoho-intelektu

Новини

Новий крок до безпеки на залізниці за допомогою штучного інтелекту

Компанія AI Tech представила нову програму AI-RAIL для аналізу відео на основі вдосконаленого штучного інтелекту та алгоритмів глибокого навчання.

Firefighting robots

Новини

Нові технології для рятувальників: роботи - пожежники на варті безпеки

Роботизовані системи для гасіння пожеж обладнані тепловими сенсорами, детекторами диму і газоаналізаторами, що дає змогу швидко виявляти пожежі та небезпечні гази.

Artificial intelligence against drunk drivers

Новини

Штучний інтелект проти п'яних водіїв: нові можливості камер відеоспостереження

Нова система розпізнавання облич у камерах відеоспостереження здатна виявити п'яних водіїв ще до того, як вони почнуть рух.