Новини

Віддалене відеоспостереження через 3G / 4G інтернет

Udalennoye-videonablyudeniye-cherez-3G-4G-internet-banner

Мобільний інтернет - великий винахід людства. Так, провідний інтернет надійніше, але, погодьтеся, є безліч місць, де неможливо використовувати ADSL, коаксіальний або оптоволоконний канали зв'язку. Наприклад, дача або заміський будинок.

Відеоспостереження через 4G (3G) модем вирішує не тільки проблему забезпечення безпеки вашої дачі або заміського будинку. Камери з 3G (4G) модемом знаходять широке застосування в невеликих магазинах, салонах краси, офісах і інших об'єктах малого бізнесу. По-перше, це зручно при переїзді в інше приміщення, якщо, наприклад, ви плануєте розширятися або вас не влаштовує орендна плата. Набагато простіше перевезти на нове місце і під'єднати модем, ніж прокладати лінію кабелів. Плюс, тарифи у інтернет-провайдерів, м'яко кажучи, зашкалюють для юридичних осіб, а мобільні оператори, як правило, надають дуже вигідні пакети, які дозволяють економити.

Як забезпечити мобільний інтернет для відеоспостереження розповідають технічні фахівці ТМ GreenVision.

Підключення відеореєстратора до мережі інтернет здійснюється через роз'єм LAN, тому для під'єднання системи відеоспостереження до USB-модема необхідний роутер. Це дуже зручно, тому що при наявності роутера інтернет сигнал від 3G / 4G USB-модема можна буде використовувати не тільки для системи відеоспостереження, а й для інших пристроїв (ноутбук, мобільний телефон та ін.)

Основні вимоги до роутера:

1. Повинен підтримувати підключення USB-модемів.

2. Повинен бути обладнаний хоча б одним LAN – портом.

требования к роутеру

Відзначимо, що в сучасних моделях відеореєстраторів є USB порти, які використовують для підключення миші (для зручності користування меню) або флеш-накопичувача (для запису відеоархівів). Наявність USB порту не означає, що реєстратор підтримує функцію підключення до інтернету через 3G / 4G модем.

Схема підключення системи відеоспостереження до мобільного інтернету через роутер:

В роз'єм LAN відеореєстратора підключається перехідник, другий край якого вставляється в LAN – порт роутера. 3G / 4G модем підключається до роутера через USB порт.

Схема подключения системы видеонаблюдения к мобильному интернету через роутер:

Для настройки відеоспостереження через 3G або 4G модем рекомендується використовувати відеореєстратори або комплекти відеоспостереження з підтримкою технології  P2P (англ. peer-to-peer), яка автоматично налаштовує підключення системи відеоспостереження до мережі Інтернет. Якщо ваш реєстратор не підтримує цю функцію, то для підключення необхідно буде вимагати від провайдера  «зовнішню статичну IP-адресу» або «зовнішню динамічну IP-адресу». На жаль, не всі мобільні оператори надають своїм клієнтам такий вид послуг або при підключенні послуги не дають можливості обрати пакетний тариф, що може бути не вигідно.

Важливо відзначити, що для організації підключення Wi-Fi камер мобільний інтернет також підійде. Необхідна мінімальна швидкість вихідного інтернет-каналу в 10 Мбіт / с забезпечується, як 3G, так і 4G модемами.

Читайте також:
Udalennoye-videonablyudeniye-cherez-3G-4G-internet-banner

Новини

Віддалене відеоспостереження через 3G / 4G інтернет

Мобільний інтернет - великий винахід людства.

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision