Стаття

Павутина на камері відеоспостереження: як позбутися від комах?

Pautina-na-kamere-videonablyudeniya-kak-izbavitsya-ot-nasekomykh-banner

«Як позбутися павутини на камерах відеоспостереження?» - питання, яке періодично виникає на різних форумах і на яке, як виявилося, досить складно знайти правильну відповідь.

Технічні експерти GreenVision вважають - щоб розв'язувати проблему необхідно знайти та усунути причину її виникнення.


Чому камери відеоспостереження, навіть при постійному ретельному догляді, стабільно заростають павутиною? Можливо річ у тому, що павуки - це високоінтелектуальні (інопланетні) істоти, які є фанатами технологічного прогресу. Така ось красива конспірологічна версія для науково-фантастичного роману вийшла.

Насправді все набагато простіше, арахнологи - біологи, що вивчають павуків, стверджують, що один павук (в залежності від виду) з'їдає мінімум 2 мухи в день, не рахуючи дрібних мошок. Інфрачервоне підсвічування, встановлене на камерах відеоспостереження, приваблює комах, де їх і ловлять розумні голодні павуки.

паутина на камере

Саме, на перший погляд, логічне рішення позбутися павуків та інших комах навколо камер відеоспостереження - відключити інфрачервоне підсвічування. Робити це можна тільки в одному випадку, якщо на ділянці огляду камер досить яскраве штучне освітлення. Павутина на камері може стати причиною розмитого (нечіткого) зображення, відсутність освітлення (підсвічування) призведе до того, що на екрані ви будете бачити суцільну темну пляму.

Світлодіодні лампи або прожектори, які своїм холодним світлом не приваблюють комах, раціонально встановлювати як додаткове освітлення. Якщо ви тільки замислюєтеся про те, щоб встановити або замінити відеокамери у дворі, придивіться до вбудованими світлодіодними ліхтарями.

Автономные системы охраны периметра со встроенными светодиодными фонарями

У випадках, коли, як пишуть на форумах: «Рішення типу "вимкнути підсвічування і зробити окреме "прохання не пропонувати», є кілька бюджетних лайфхаків, як зупинити навалу комах на ваші камери відеоспостереження:

защита камер от насекомых

  1. Одягніть на камеру нашийник від бліх. Чим, врешті-решт, камера гірше собаки, вона також захищає ваш будинок від непроханих гостей. Міняти нашийник рекомендується кожні 2-3 місяці.

  2. Використовуйте спреї від комах. Діють надійно, правда, до першого дощу. Крім того, краплі від розбризкування можуть потрапити на об'єктив, тоді у вас з'являться відблиски на зображенні.

  3. Встановіть біля камери кулер від комп'ютера Потік повітря від вентилятора буде здувати комах, і «відганяти» їх від камери.

  4. Нанесіть на зовнішню поверхню корпусу відеокамери та на захисний козирок силікон або інше ковзне покриття. Слизька поверхня поміщає павукам плести свої мережі, через те, що їм не буде за що зачепитися. Перед нанесенням засобу, щоб не пошкодити об'єктив, закрийте його папером і поліетиленовим пакетом.

  5. Протирайте камери за допомогою щіточки на телескопічній палиці. Рекомендуємо робити цю процедуру не рідше одного разу в тиждень.

Сподіваємося, що ця стаття була Вам корисна, і Ви знайшли найбільш зручний для себе спосіб прибрати павутиння з камер відеоспостереження.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Pautina-na-kamere-videonablyudeniya-kak-izbavitsya-ot-nasekomykh-banner

Стаття

Павутина на камері відеоспостереження: як позбутися від комах?

«Як позбутися від павутини на камерах відеоспостереження?»

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision

Videonablyudenie-dlya-kommercheskih-predpriyatij-banner

Стаття

Відеоспостереження для комерційних підприємств

Відеоспостереження- інструмент для підвищення ефективності та контролю безпеки на виробництві.