Стаття

Безпечне житло

bezopasnoye-zhilye-banner
  1. Навіщо мені ставити охоронну систему, якщо в квартирі нема чого красти?

  2. Яку охоронну систему поставити у квартирі?

  3. Як обрати охоронну фірму?

  4. Чим відрізняється державна охоронна компанія від приватної?

  5. Який рейтинг пультової охорони й навіщо вона потрібна?

Якщо Ви хоч один раз задавали собі такі питання, уважно прочитайте цю статтю до кінця. Можливо, Ви знайдете відповіді, як забезпечити безпеку Вашої квартири (будинку)

Навіщо мені ставити охоронну систему, якщо в квартирі нічого красти?

По-перше, про те, що в будинку немає цінностей і грошей, знаєте тільки Ви. За статистикою протягом останніх 10 років 37% українців, незалежно від місця проживання та матеріального становища, особисто натрапляли на факти вторгнення до свого житла.

Експерт з безпеки Руслан Болгов в інтерв'ю ТСН розповів:

"Люди стали більш безтурботними стосовно власного майна. Розвиток соціальних мереж, в яких багато викладають всю можливу інформацію про себе".

Можливо, що у Вас дійсно нічого красти, але будуть судити не за фактами, а по постах в Instagram.

По-друге, останнім часом, якщо вірити тій же статистиці, квартирні злодії беруть все, що погано лежить. Старий мобільний телефон, телевізор або ноутбук можуть бути винесені з Вашої квартири та продані за копійки. Причини такої поведінки грабіжників - низький рівень життя, безробіття, а також реальна ймовірність уникнути кримінальної відповідальності.

Яку охоронну систему встановити у квартирі?

Какую охранную систему поставить в квартиру?

Обирати охорону систему потрібно виходячи з функціональних можливостей та технічних характеристик обладнання, яке буде використано для вирішення різних завдань щодо забезпечення безпеки.

Типи охоронних систем:

Охоронна, пожежна та інші види сигналізації використовується для сповіщення при виникненні загорянь, затоплень, а також при спробі злому вікон або дверей. Системи сигналізації працюють на основі датчиків, які реагують на рух, дим, вологу та інше

Комплекти відеоспостереження забезпечують цілодобовий контроль того, що відбувається на об'єкті. Сучасні камери відеоспостереження обладнані датчиками руху і при виявленні небезпеки система відправляє Вам PUSH повідомлення. Записи з камер відеоспостереження допомагають ідентифікувати злочинця і можуть служити доказами в суді.

Системи контролю й управління доступом (СКУД) вважаються найбільш надійними для запобігання несанкціонованому доступу в приміщення. Містять відеоодомофони, електромеханічні замки, пропускні системи тощо.

Що таке пультова охорона?

Пультова охорона - це комплекс охорони квартир, будинків, офісів та інших приміщень, який складається з двох основних частин:

  • Обладнання, встановлене на об'єкті, що охороняється - система відеоспостереження, сигналізація та інше
  • Пульт охорони, встановлений в офісі охоронної компанії, куди надходять тривожні сигнали

Наприклад, якщо в квартиру забрався злодій, датчики фіксують небезпеку і передають сигнал на пульт управління. На об'єкт негайно виїжджає група швидкого реагування.

Приватна або державна охорона: в чому різниця?

Екіпажі держохорони мають право використовувати вогнепальну зброю і можуть самостійно затримувати злочинців.

Співробітники приватних охоронних агентств повинні користуватися виключно спецзасобами, такими як кийки, газові балончики, травматичними пістолетами тощо. При виявленні зловмисника, приватні охоронці зобов'язані викликати поліцію для його затримання.

Краща охоронна фірма: як вибрати?

До вибору охоронної компанії потрібно підходити дуже відповідально, як, наприклад, до вибору лікаря або адвоката. Погодьтеся, в такому випадку необхідно мінімізувати всі можливі ризики, адже ви обираєте людей, яким довірите власну безпеку та безпеку своїх рідних й близьких.

П'ять основних критеріїв вибору охоронної компанії:

Форма власності та наявність чинної ліцензії на здійснення охоронної діяльності в Україні. Державні охоронні служби мають більше правових можливостей та, як правило, набирають співробітників, що мають багаторічний досвід роботи в системі МВС. Приватні компанії зацікавлені в кожному клієнті, отже, працюють «на результат»

Регіон покриття і швидкість реагування. Обов'язково уточніть, скільки часу фактично займає дорога співробітників охоронного агентства від пульта управління до Вашої оселі. Який час реагування прописується в договорі? Це дуже важливо, щоб тверезо оцінити можливості та правдивість співробітників охоронної компанії перед укладенням договору.

Досвід роботи та кваліфікація співробітників. Поцікавтеся, як довго компанія існує на ринку, які навички (дипломи, сертифікати, спортивні та інші досягнення) є у співробітників. Прочитайте відгуки в Інтернеті. Попросіть рекомендації у знайомих.

Наявність в договорі матеріальної відповідальності та зобов'язань про нерозголошення Ваших особистих даних. Пункт договору про матеріальну відповідальність дозволить Вам отримати грошову компенсацію в разі, якщо зобов'язання фірми за договором будуть порушені. Як правило, сума компенсації набагато нижче, ніж вартість майна, взятого під охорону. Важливо розуміти, відповідальність охоронної фірми - це баланс інтересів компанії та замовника. Чим більше відповідальність охоронної фірми, тим більше гарантій, але й вартість послуг для замовника зросте.

Технічне забезпечення й устаткування охоронної фірми. Чому даний фактор вимагає особливої уваги? На ринку України існує безліч різноманітного обладнання для охоронних систем, яке істотно різниться між собою за якістю і закупівельною вартістю. Якщо компанія, з якою Ви уклали договір, користується обладнанням невідомого та мало поширеного в Вашому регіоні виробника, Ви ризикуєте стати заручником даної охоронної фірми, через те що не зможете підключитися на інший пульт через несумісність обладнання.

Пультова охорона: рейтинг обладнання

В Україні популярні та широко використовуються центральні прилади наступних виробників охоронного обладнання:

  • Jablotron
  • Satel
  • DSK
  • Орлан (Лунь)

Чи можна забезпечити безпеку квартири без договору з охоронною компанією?

Якщо Ви не довіряєте охоронним фірмам, встановіть у себе вдома автономну охоронну систему.

Надійні двері з хорошим міцним замком, домофонний пристрій з відеопанеллю, комплект відеоспостереження з функцією сповіщення руху забезпечать Вам можливість контролю, що відбувається в квартирі, в будинку або у дворі в режимі реального часу.

Щодо ситуації, коли Ви отримали тривожне повідомлення, що злодій намагається проникнути в будинок - викликайте поліцію і дійте відповідно до обставин

GreenVision - це просто!

Ми рекомендуємо

Читайте також:
bezopasnoye-zhilye-banner

Стаття

Безпечне житло

як обрати охоронну компанію?

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision