Стаття

Чек-лист: 13 проблем з відеоспостереженням

Chek-list-13-problem-s-videonablyudeniyem-banner

Щоб Ваша система відеоспостереження працювала ефективно необхідно проводити регулярне і своєчасне технічне обслуговування обладнання.

Фахівці технічної підтримки GreenVision склали чек-лист з 13 проблем, які роблять вашу систему безпеки менш ефективною і результативною.


Камери спостереження, відеореєстратори, обладнання для підключення та інші складники системи, як і будь-яка електронна техніка, вимагають догляду. Ваша система відеоспостереження прослужить довго, якщо Ви будете регулярно проводити наступні дії:

  1. Стежте за чистотою об'єктивів камер відеоспостереження. Стан об'єктива має прямий вплив на якість зображення, його різкість та деталізацію. Для якісного очищення лінз від розводів, пилу, слідів комах та інших забруднень рекомендовано використовувати м′які засоби. Наприклад, серветки для оптики, груші та кисті для чищення об'єктивів та ін.

  2. Контролюйте, щоб у поле зору камер не потрапляли габаритні статичні об'єкти. Великогабаритні предмети, що потрапляють в кадр, перетягують на себе фокус об'єктива та загороджують загальний огляд, що істотно знижує ефективність відеоспостереження.

  3. Перевіряйте герметичність корпусу камери. Навколишнє середовище має негативний вплив (пил, волога та ін.) не тільки на зовнішні, але й на внутрішні камери відеоспостереження. Якщо після розборки всередині корпусу є сліди забруднення, захисні прокладки елементів бажано оновити. Подбайте про всепогодний козирок, якщо камери встановлені на вулиці.

  4. Регулярно перевіряйте ізоляцію конекторів. Корозія сполучних елементів може викликати коротке замикання і стати причиною повного виходу обладнання з ладу.

  5. Справність кабельних мереж. гарантія високої швидкості передачі сигналу і якісної подачі живлення до обладнання.

  6. Слідкуйте за справністю блоків живлення. Природно, що якість подачі живлення безпосередньо залежить від його джерела. Часті перепади напруги, мережеві перешкоди та інші збої в загальній електромережі значно зменшують ресурс роботи блоків живлення. Якщо ви використовуєте блок безперебійного живлення з зовнішніми акумуляторами, контролюйте заряд батарей.

  7. Регулярно проводьте чистку відеореєстратора. Протирайте пил з поверхні реєстратора, а також періодично очищайте його нутрощі від пилу за допомогою компресора.

  8. Періодично перевіряйте стан жорсткого диска. Якщо диск вийде з ладу, а відеореєстратор з якоїсь причини не видасть попередження, ви втратите цінний архів відеоінформації.

  9. Визначте і налаштуйте необхідний режим запису відео з камер спостереження. Вибирати режим запису (за розкладом, рухом, постійний запис) потрібно виходячи з того, наскільки детально потрібно фіксувати події на об'єкті.

  10. Перевіряйте стан і кут огляду відеокамер. Іноді зловмисники спеціально змінюють нахил або поворот камери, щоб перевірити наскільки щільно охороняється об'єкт. Крім того, відеокамери з регульованим фокусом (варіофокальний об'єктив) з часом можуть розфокусуватися під впливом різниці температур, атмосферних опадів та ін.

  11. Організуйте якісне освітлення в зоні огляду відеокамер. Якщо на об'єкті не передбачено додаткового освітлення деяких зон, вибирайте камери з високою світлочутливістю та потужним інфрачервоним підсвічуванням.

  12. Встановіть в відеореєстраторі або на відеокамері точний час і дату. Всупереч тому, що більшість відеореєстраторів обладнані функцією автозбереження часових налаштувань, при перезавантаженні значення можуть скинутися до заводських. Невідповідальність часових налаштувань може викликати плутанину та значно ускладнити вам пошук потрібної інформації.

  13. Встановіть попереджувальні таблички: "Увага, ведеться відеоспостереження";. Це не тільки відлякає від вашого об'єкта невдалих злодюжок, а й зробить відеоспостереження правомірним згідно зі статтею 307 Цивільного Кодексу України.

GreenVision пропонує готові рішення для встановлення системи відеоспостереження з гарантією та технічною підтримкою від виробника.

Green Vision - це просто!

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Chek-list-13-problem-s-videonablyudeniyem-banner

Стаття

Чек-лист: 13 проблем з відеоспостереженням

які можна вирішити без звернення до сервісу

banner

Стаття

Чи потрібно попереджати про відеоспостереження?

Юридичні та етичні аспекти використання відеоспостереження

skidki_voennym_minus_15_banner

Новини

Знижки для військовослужбовців – 15%

Знижки – 15% для військових та їхніх сімей на продукцію GreenVision